Vitaal ben je als je bruist van de energie en het gevoel hebt met gemak je werk, je sociale activiteiten, je gezin, je sporten ingepland krijgt in de week. Daarnaast geniet jij van jouw partner en papa/mama/zoon of dochter. Als jij je 100% vitaal voelt, dan zit je over het algemeen lekker in je vel en straal je positiviteit uit. Je bent veerkrachtig en kunt met tegenslagen zowel fysiek, mentaal al emotioneel aan.
Een vitaliteitscoach werkt samen met de client aan het totaal plaatje. Body en Mind. Vitaliteit is de fysieke, mentale, emotionele en spirituele gezondheid. Het woord is afgeleid van het latijnse woord “vita” en dat betekent “leven”, De totale vitaliteit heeft psycholoog Albert Sonnevelt in een Vitaliteitspiramide gezet en maakt visueel de stappen duidelijk.De onderste laag/ de 1ste stap heeft de hoogste prioriteit voor langdurig herstel van gezondheid; onze vitaliteit.
  • Het zinvolle leven heeft te maken met spiritualiteit, wij kunnen ons de vraag stellen; Wat geeft jouw leven zin? Wat is betekent geluk voor jou? Wat geeft jouw leven zin?
  • Het hebben van ondersteunende relaties is nog niet zo simpel als het lijkt. Door in een sociaal isolement gekomen te zijn door welke reden dan ook. Wie zou jij ontzettend missen als zij niet meer in jouw leven zijn? 
  • Positieve gedachten, in plaats van “Ik heb geen zelfvertrouwen” zeg je: “Ik heb ontzettend veel zelfvertrouwen”.Onze gedachten bepalen een groot deel van hoe we ons voelen. Positieve affirmaties maken, die je regelmatig tegen jezelf zegt, zorgt dat je onderbewustzijn dit gaat geloven.Het helpt echt!
  • Het regelmatig een herstelmoment inplannen zorgt ervoor dat er balans is tussen inspanning en rust. Veerkracht is het ontspannen en inspannen en meestal ben je deze kwijt bij stress of het hebben van een burn-out. 
  • Bewegen / sporten zou een dagelijkse activiteit moeten zijn. Een gewoonte, een leefstijl aanpassing. Onze gemoedstoestand wordt er een stuk beter en zorgt er ook vaak voor dat andere klachten verminderen. Den aan bloeddruk, cholesterol, goed immuunsysteem, conditie spieren, geestelijke gezondheid etc.
  • Stress wordt vaak onderdrukt door voeding. Het gaat het niet altijd om wat je eet, maar of jouw lichaam het kan tot zich te nemen. Is jouw lichaam nog in staat om vitamine en mineralen.

Wanneer ga je investeren in een vitaliteitscoach? Eigenlijk als je niet lekker in je vel zit door stress of andere gezondheidsklachten. Samen gaan we jouw veerkracht vergroten. Wil je eens praten over 1 van deze onderwerpen, gewoon omdat het even niet lekker gaat? Neem dan gerust contact op.