Home » Blog » Stress klachten » Rust na stress

Rust na stress

door | 7 jul, 2020 | Stress klachten

Samen op de fiets!

Hoe krijg ik meer rust in mijn hoofd? RUST dat had ik nodig en was het enige waar ik nog aan kon denken. Met tranen in mijn ogen vertelde ik destijds aan mijn coach waar ik zo naar verlangde. Gek werd ik van de volle agenda. Vrijheid door gewoon even helemaal alleen zijn, zonder verplichtingen van werk of gezin; dat leek mij de beste oplossing.

Het advies dat ik kreeg was fietsen door Nederland. Via een organisatie “Vrienden op de fiets” kun je goedkoop logeren bij mensen thuis. Leerzaam, avontuurlijk en vooral anders dan dat ik normaal zou kiezen.

Wat onwijs suf dacht ik…

Na een periode van stress en het niet precies weten wat ik wilde in het leven bleef ik denken dat ik rust nodig had. De stress van de maanden ervoor was onze relatie. Tijdens mijn burn-out was ik ook een beetje veranderd en daar moesten we allemaal een beetje aan wennen. Ik was in die periode ineens 7 dagen thuis. Ook was ik niet altijd op mijn best. Met 2 pubers en een man die ook niet heel blij was op zijn werk was er vaker gedoe wat weer zorgde voor stress. Daarom was ik opzoek naar rust en deelde mijn verlangen.

Het resultaat was een goed gesprek. En wat bleek? Ook hij had datzelfde verlangen, maar hij wilde het samen doen. Het fietsen was best heel leuk: het niets moeten en alleen op de route letten. Door het fietsen waren er geen gedachtes. Voor mij vergelijkbaar met skiën of zeilen. Lekker buiten in de wind, hoofd leegmaken.

Mijn hart opende zich weer..

Met je partner samen iets doen wat je allebei leuk vindt zorgt voor verbinding. Wij hebben eigenlijk altijd veel samen gedaan en delen dezelfde interesses, we waren dat “gevoel” gewoon even kwijt. Door mijn burn-out en de afwijzingen die daarop volgde door onbegrip van de omgeving, had ik mijn hart letterlijk gesloten en wilde alleen zijn.

Je hart openen betekent dat je je partner weer binnen laat én dat je jezelf weer toestaat om zachte gevoelens voor hem/haar te hebben. Het betekent dat je je weer kwetsbaar op durft te stellen en jezelf weer geeft. En dat je ook weer de mooie en vertederende kanten van hem of haar wil zien.

Het ongemak van de van stress…

Nog regelmatig ervaar ik stress. Er is gezonde stress en ongezonde en die laatste is niet fijn. Bij mij komt deze voort uit het niet voldoende of bewust kiezen voor mezelf. Het doorrennen en alle ballen hoog willen houden: ik doe het al een stuk minder! Na regelmatig reflecteren realiseerde dat ik als kind heel goed wist hoe ik moest herstellen! Vooral na een drukke dag. Let ook maar eens op pubers, die van ons liggen regelmatig te slapen in de middag. In het heden, als volwassenen, komt van dat herstellen overdag vaak weinig terecht. 

Ik kan het echt aanbevelen om wel die rust te pakken! Er zijn zoveel dingen die je samen kan doen. Ga samen op dansles, rally rijden, kooklessen nemen het maakt niet uit als het maar ontspannen met veel humor! Je zou het gewoon moeten inplannen. Wij kwamen na 2 dagen dagen fietsen weer opgeladen thuis. Oeps…er was een “feestje”was geweest en de bierflesjes in onze vijver lagen…het maakte ons even niets uit! Ook onze kids hadden elkaar weer gevonden en hadden dikke lol gehad.

 

Het hart verwelkt als het niet reageert op een ander hart – pearl s.buck

 

Gaby Koijck

Blog artikelen uit het dagelijkse leven gegrepen. Korte stukjes vanuit de diverse hulpvragen die ik tegenkom in de praktijk. Vitaal in evenwicht zonder stress met gezonde relaties, dat wil toch uiteindelijk iedereen? Vaak heb ik ook (kleine) tips. Soms vraag ik daar een e-mail adres voor terug, want daar help je mij ontzettend mee.

Ik gun jou een stralende dag,

Liefs Gaby

Gerelateerde artikelen

Communicatie

Communicatie

De puberteit start met de veranderende melatonine in de pijnappelklier. Je bent puber tot je cortex uitgegroeid is. Hadden we maar een lesje communicatie gehad op de middelbare school!

lees verder
Vitaliteitscoach

Vitaliteitscoach

Vitaal ben je als je bruist van de energie en het gevoel hebt met gemak je werk, je sociale activiteiten, je gezin, je sporten aan kan in de week. Ondertussen ben je ook nog een leuke partner en papa/mama/zoon of dochter. Kortom; als je vitaal bent zit je lekker in je vel en straal je positiviteit uit.

lees verder
Kwetsbaarheid als kracht

Kwetsbaarheid als kracht

Ik ben de afgelopen 3 jaar van binnen heel veel rustiger geworden. Het is een lange weg, maar een mooie bijzondere. Laatst zei mijn man; “ga even lekker mediteren schatje” Ook het gezin merkt dat ik het nodig heb om even op mezelf te zijn en tot rust te komen. Het is een keuze die je zelf maakt om bepaalde dingen “anders” te gaan doen als dat beter past. Een leefstijl aanpassing voor een vitaler leven zonder stress en met gezonde relaties.
Het past beter bij mijn persoon. Ik ben gevoelig, ik vang snel prikkels op, dus zal ook goed voor “mij” moeten zorgen om niet boos te reageren als het teveel is.

lees verder

1 Reactie

  1. Gaby Koijck

    TOF!!!

    Reageer

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin