Home » Blog » Vitaal in balans » Veerkracht

Veerkracht

door | 4 apr, 2020 | Vitaal in balans

Geregeld moe… 7 TIPS voor meer energie!

Het probleem is dat ik van alles wil, maar ik kom er gewoon niet aan toe. Geregeld heb ik vage klachten zoals hoofdpijn, spierpijn, slapeloosheid en een super slechte concentratie. Ik laat me gemakkelijk beïnvloeden door de omgeving, want als er iemand belt om even naar de stad te gaan, dan zeg ik nooit “nee”. In de avond baal ik dan dat mijn “to do” lijstje weer niet af is gekomen. Er is regelmatig stress in onze omgeving; er valt altijd wel iets te beleven bij ons. Voor mij is het heel gewoon dat ik iedere maandag wel weer een nieuw avontuur kan vertellen aan mijn collega’s. Piekeren over zorgen die een gevolg kunnen zijn van dingen die stress opleveren kosten veel energie. 

Meer energie door in balans te zijn met jezelf, zou al een oplossing kunnen zijn.Kortom; de veerkracht is eruit. Stress kun je best goed verdragen als je veerkracht groot is. Mooi metafoor; hoeveel brandstof zit er nog in de tank? Onze brandstof is onze energie en dus onze vitaliteit. Dagelijks zullen wij eraan moeten werken en onze energie aanvullen. Moeheid en futloosheid zijn niet in een paar weken ontstaan, maar zijn er al wat jaren aan voorafgegaan.

De last die iemand ervaart van een laag energieniveau wordt dagelijks onderschat. Het bekende middagdipje is al vervelend, maar dan is dit nog een tikkeltje erger. Het humeur en de productiviteit zijn minder hoog. Het kunnen allerlei oorzaken zijn, zoals vitamine tekort, bijnieruitputting of relatieproblemen. Dit kan allemaal uitgezocht en behandeld worden bij een coach, maar probeer eerst naar de “simpele” oplossing te kijken door de 7 tips te gebruiken.

Er zullen altijd energievreters blijven, maar het gaat wer wel om hoe jij daarmee omgaat. Er zijn zoveel voorbeelden en oplossingen om met de meest extreme omstandigheden toch de energie / de veerkracht te hebben om ermee om met tegenslag om te gaan.

De pijn die je voelt en voortkomt uit het “geen energie” hebben, kan voor een deel verminderd worden door te starten met de 7 gratis tips. Stuur mij een berichtje en dan ontvang jij deze automatisch in jouw mailbox!

Gaby Koijck

Blog artikelen uit het dagelijkse leven gegrepen. Korte stukjes vanuit de diverse hulpvragen die ik tegenkom in de praktijk. Vitaal in evenwicht zonder stress met gezonde relaties, dat wil toch uiteindelijk iedereen? Vaak heb ik ook (kleine) tips. Soms vraag ik daar een e-mail adres voor terug, want daar help je mij ontzettend mee.

Ik gun jou een stralende dag,

Liefs Gaby

Gerelateerde artikelen

Futloos

Futloos

Klachten zoals hoofdpijn, migraine, rugpijn, vermoeidheid, minder zin in seks, stemmingswisselingen, depressiviteit, prikkelbaarheid en slaapproblemen zijn niet fijn.

lees verder
Kwetsbaarheid als kracht

Kwetsbaarheid als kracht

Ik ben de afgelopen 3 jaar van binnen heel veel rustiger geworden. Het is een lange weg, maar een mooie bijzondere. Laatst zei mijn man; “ga even lekker mediteren schatje” Ook het gezin merkt dat ik het nodig heb om even op mezelf te zijn en tot rust te komen. Het is een keuze die je zelf maakt om bepaalde dingen “anders” te gaan doen als dat beter past. Een leefstijl aanpassing voor een vitaler leven zonder stress en met gezonde relaties.
Het past beter bij mijn persoon. Ik ben gevoelig, ik vang snel prikkels op, dus zal ook goed voor “mij” moeten zorgen om niet boos te reageren als het teveel is.

lees verder
Vitaliteitscoach

Vitaliteitscoach

Vitaal ben je als je bruist van de energie en het gevoel hebt met gemak je werk, je sociale activiteiten, je gezin, je sporten aan kan in de week. Ondertussen ben je ook nog een leuke partner en papa/mama/zoon of dochter. Kortom; als je vitaal bent zit je lekker in je vel en straal je positiviteit uit.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin