Home » Blog » Vitaal in balans » Futloos

Futloos

door | 1 okt, 2020 | Vitaal in balans

Heb jij dat soms ook?

Futloos voelen. Vooral in bepaalde weken of jaargetijden. Ik hoor het regelmatig om me heen, we klagen dan wat tegen elkaar. Vrouwen kunnen dat heel goed. In die periodes dan is dat glaasje wijn en dat kaasplankje vaak de verlossing van dat gevoel.

Futloos is geen energie, kracht en lust hebben (om iets te doen); op lusteloze wijze; energieloos. 

Het klopt dat als het herfst is en we minder buiten zijn en het lijkt dat we minder energie hebben. Energie is het vermogen om dingen te doen die we willen bereiken en waar we toe in staat zijn. En ook het lichaam moet af en toe opladen. In de dagen dat het donkerder wordt, ga je eerder naar binnen en keer je bijna gedwongen in jezelf. Eigenlijk is dat juist heerlijk en heel gezond.

Daarnaast is het NU een stressvolle tijd, we leven in een periode van corona en dat kan stress geven. Ons lichaam doet van alles aan om door te gaan en positief te blijven. Helaas lukt dit niet bij iedereen vanzelf. Het lichaam moet daar soms zelfs bepaalde functies voor opofferen.

Lichamelijke klachten zijn vaak hormoon gerelateerd. Door ’tekorten aan vitaminen en mineralen’ en deze aan te vullen kunnen we ons al snel beter voelen. Het resulteerde bij mij in een flinke aanvulling van supplementen. Mijn energie kwam vrij snel terug. Gezonder eten was de volgende stap. Juist in deze tijd is het leuk om nieuwe gezonde gerechten te maken. Andere keuzes maken is het toverwoord.

Met nieuwe energie en een positieve blik ben ik de opleiding hormoonfactor trainer aan volgen. Wat toen pas echt duidelijk werd: Hormonen spelen een doorslaggevende rol op gezondheid, gewicht en figuur EN op je humeur!

Mijn klachten zoals futloosheid, hoofdpijn, rugpijn, prikkelbaarheid en slaapproblemen zijn altijd minder wanneer ik weer bewuster leef & eet. De regel die helpend is om de juiste keuze te maken bij voeding is: “Eet zoals de natuur het bedoeld heeft”. Zoveel mogelijk vers, puur, onbewerkt en “vrij van kunstmatige toevoegingen en resten van bestrijdingsmiddelen. Ik hou de 80-20 regel aan, dat maakt al een groot verschil. En tja… soms vliegen we weer een paar weken uit de bocht met alle gevolgen.

Het is ook zo dat zowel mannen als vrouwen zelfs minder zin hebben in seks kunnen hebben, of last van stemmingswisselingen, depressiviteit. Dat wil je toch niet? Hou daarom je gezondheid in de gaten en vraag af & toe even hulp.

Ik heb de healthscan ontdekt!

Na mijn opleiding ben ik aangesloten bij een groep met coaches en daar werkten zij met dat apparaat. Deze wordt vooral ingezet bij depressieve gedachten, stress en burn-out.

De healthscan doet een meting, waarbij gebruik wordt gemaakt van elektromagnetische signalen. Deze meting is een snelle, nauwkeurige testmethode. Er wordt gebruik gemaakt van elektromagnetische signalen. Het systeem analyseert ongeveer 40 belangrijke  groepen zoals hormonen, vitaminen en mineralen tekorten. Daarnaast kan deze meting ook een hulpmiddel zijn om andere fysieke functies snel te analyseren. Aandachtspunten komen snel aan het licht en er wordt een rapport gemaakt.

Ik als coach bespreek alleen de aandachtspunten en stel vragen. Jij als client kan daar direct mee aan de slag. Of dit nou andere voeding is, meer bewegen, het kan van alles zijn. Indien nodig wordt je doorverwezen. Bij mij is het standaard een onderdeel van het traject “VITAAL IN BALANS” zie bij aanbod.

Wil jij ook eens je hand op dit apparaat leggen? Maak vrijblijvend een afspraak.


Gaby Koijck

Blog artikelen uit het dagelijkse leven gegrepen. Korte stukjes vanuit de diverse hulpvragen die ik tegenkom in de praktijk. Vitaal in evenwicht zonder stress met gezonde relaties, dat wil toch uiteindelijk iedereen? Vaak heb ik ook (kleine) tips. Soms vraag ik daar een e-mail adres voor terug, want daar help je mij ontzettend mee.

Ik gun jou een stralende dag,

Liefs Gaby

Gerelateerde artikelen

Veerkracht

Veerkracht

“Hit ‘m hard” tijdens de sessie met het boxen kreeg ik alle ruimte om me emotioneel verder te ontladen. Wat ik leerde? Dat ik voor mezelf op moest gaan komen! Het werd echt tijd, zo kon het niet langer doorgaan.

lees verder
Vitaliteitscoach

Vitaliteitscoach

Vitaal ben je als je bruist van de energie en het gevoel hebt met gemak je werk, je sociale activiteiten, je gezin, je sporten aan kan in de week. Ondertussen ben je ook nog een leuke partner en papa/mama/zoon of dochter. Kortom; als je vitaal bent zit je lekker in je vel en straal je positiviteit uit.

lees verder
Kwetsbaarheid als kracht

Kwetsbaarheid als kracht

Ik ben de afgelopen 3 jaar van binnen heel veel rustiger geworden. Het is een lange weg, maar een mooie bijzondere. Laatst zei mijn man; “ga even lekker mediteren schatje” Ook het gezin merkt dat ik het nodig heb om even op mezelf te zijn en tot rust te komen. Het is een keuze die je zelf maakt om bepaalde dingen “anders” te gaan doen als dat beter past. Een leefstijl aanpassing voor een vitaler leven zonder stress en met gezonde relaties.
Het past beter bij mijn persoon. Ik ben gevoelig, ik vang snel prikkels op, dus zal ook goed voor “mij” moeten zorgen om niet boos te reageren als het teveel is.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin