Home » Blog » Vitaal in balans » Vitaal met kleur

Vitaal met kleur

door | 8 aug, 2020 | Vitaal in balans

Kleur & Kleding

Nooit heb ik begrepen dat iemand kleding voor de volgende dag klaar legt. Hoe weet je dan wat er bij je past die dag? Welk humeur of gevoel je het bed uit stapt? Kleur kan zo ontzettend, meestal onbewust, je in of uit balans halen.

Kleding, ik heb er altijd genoeg van gehad. Mijn ouders hadden een kledingwinkel en mijn moeder ging regelmatig op inkoop. Gegarandeerd dat mijn moeder met een tas vol nieuwe kleding -voor mij- thuis kwam. Ik vond alles leuk. Soms voelde ik wel dat ik iets “te vaak” nieuwe kleding had tov mijn klasgenootjes. Op onze “dorpsschool” werd dat niet geaccepteerd. Het was dan ook niet gek dat ik en mijn vriendinnetje voor “kakkers” werden uitgescholden.

Kleding heeft dus altijd een rol gespeeld in mijn leven en heb nooit zonder gezeten. Ik hoefde niet te zeuren om een nieuwe spijkerbroek, die pakte ik gewoon (wel met toestemming natuurlijk) uit de winkel.. Het spreekt voor zich dat ik me behoorlijk moest aanpassen toen ik mijn eigen geld ging verdienen. De winkels groeide met mij mee, werden volwassener en tijdens mijn studie ging ik er ook werken; dus kocht er nu met personeelskorting. Spijkerbroeken verkopen vond ik altijd het leukste om te doen. De klant screenen, luisteren en binnen 3 broeken de klant tevreden en “zelfverzekerd” de winkel uit te laten lopen. Het was mijn uitdaging op de donderdagavond en zaterdag. Over vitaliteit had ik nog nooit gehoord.

Kleding als spiegel van je innerlijk

Kleuren zijn energie en hebben invloed op jouw gevoel, jouw vitaliteit. Kleuren hebben ieder een eigen betekenis en beïnvloeden “onbewust” jouw kledingkeuze. Kleding is heel persoonlijk en (bijna) iedereen heeft een eigen stijl. De manier waarop jij je kleedt, dus de kleding die in jouw kast hangt, zegt al iets over hoe jou in deze fase van het leven. Kijk  nu eens in jouw kledingkast en wat valt jou op, is er een kleur die vaak terug komt? Soms zegt iemand tegen jou: wat zie je er goed uit! Terwijl je je op dat moment van binnen slecht voelt. De kleur die je op dat moment draagt staat dus heel goed en geeft een mooie energie af. Heb je een slechte dag, niet fit, dan kun je dit dus verbloemen door de juiste kleur. Veel vrouwen dragen zwart. TE veel en TE vaak zwart. Met deze kleur verberg je jezelf en kom je afstandelijk over. Ook mannen kunnen met de kleur zwart veel van zichzelf verbergen en dat is zonde.

Ik hou van kleur. Het past mij en wordt er ook blij van. Op mijn “home” pagina staat een foto met de kleur oranje. Deze foto was de laatste van een hele reeks en uiteindelijk een hele fijne. Het is een feest dat ik cliënten “nu” mag helpen met hun vitaliteit, relatieproblemen, stress, faalangst en burn-out klachten. Deze foto straalt vertrouwen uit, heel knap vast gelegd.

Wat zegt de kleur Oranje?

Oranje staat voor feestelijkheid en levenskracht. Je wil altijd wel wat nieuws proberen met je kledingkeuze. Je houdt ervan om actief bezig te zijn. Mensen waarderen het enthousiasme en de vrolijkheid van jou. Ook voelen veel mensen zich thuis bij jou. Soms ben jij wat impulsief en afhankelijk. Daarnaast kun je opdringerig en egoïstisch overkomen. (uit chakra- wil -analyse)

De dag dat ik thuis bleef van mijn werk verbaasde mensen wel een beetje. Ik ben een doorzetter, ambitieus en laat niet graag iets los. Ik zag er goed uit en altijd leuke kleding aan, maar van binnen was ik al een tijdje niet blij.  De dag dat ik totaal uit balans met veel pijn, verdriet en stress op de bank zat ben ik zwart gaan dragen. Zwart is ook de kleur om lekker in jezelf te keren en energieën van andere mensen buiten te houden. Jouw gevoel is dus leidend en durf er naar te luisteren. Welke kleur draag jij graag?

Gaby Koijck

Blog artikelen uit het dagelijkse leven gegrepen. Korte stukjes vanuit de diverse hulpvragen die ik tegenkom in de praktijk. Vitaal in evenwicht zonder stress met gezonde relaties, dat wil toch uiteindelijk iedereen? Vaak heb ik ook (kleine) tips. Soms vraag ik daar een e-mail adres voor terug, want daar help je mij ontzettend mee.

Ik gun jou een stralende dag,

Liefs Gaby

Gerelateerde artikelen

Veerkracht

Veerkracht

“Hit ‘m hard” tijdens de sessie met het boxen kreeg ik alle ruimte om me emotioneel verder te ontladen. Wat ik leerde? Dat ik voor mezelf op moest gaan komen! Het werd echt tijd, zo kon het niet langer doorgaan.

lees verder
Vitaliteitscoach

Vitaliteitscoach

Vitaal ben je als je bruist van de energie en het gevoel hebt met gemak je werk, je sociale activiteiten, je gezin, je sporten aan kan in de week. Ondertussen ben je ook nog een leuke partner en papa/mama/zoon of dochter. Kortom; als je vitaal bent zit je lekker in je vel en straal je positiviteit uit.

lees verder
Kwetsbaarheid als kracht

Kwetsbaarheid als kracht

Ik ben de afgelopen 3 jaar van binnen heel veel rustiger geworden. Het is een lange weg, maar een mooie bijzondere. Laatst zei mijn man; “ga even lekker mediteren schatje” Ook het gezin merkt dat ik het nodig heb om even op mezelf te zijn en tot rust te komen. Het is een keuze die je zelf maakt om bepaalde dingen “anders” te gaan doen als dat beter past. Een leefstijl aanpassing voor een vitaler leven zonder stress en met gezonde relaties.
Het past beter bij mijn persoon. Ik ben gevoelig, ik vang snel prikkels op, dus zal ook goed voor “mij” moeten zorgen om niet boos te reageren als het teveel is.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin